Ring til os i dag +45 60 57 85 99
Kærskiftevej 87, 2500 Valby

Testamente & Bodeling

Aftal et møde Læs mere om vores ydelser

Testamente og bodeling

Testamente og bodelings planlægning er en god måde til at gennemføre økonomiske effektive strategier, som kan lette overgangen af dine aktiver ved din død. Testamente og bodelings planlægning skal typisk forsøge på at eliminere usikkerheden for dig og dine efterladte. Det vil også kunne strømline skifterettens arbejde. Ved den korrekte planlægning kan du maksimere værdien af boet ved at reducere skatter og andre udgifter. Dette omfatter bl.a. ejendomsskatter, gave strategier, såvel private som velgørende, virksomheds planlægning, karriereplanlægning , og risikostyring. Det er kompliceret selv at styre sådanne finansielle anliggender på egen hånd, så det er vigtigt få hjælp fra en professionel. Vi har samarbejde med advokater, og vi kan derfor tilbyde fordelagtige priser på testamenter.

Hvad er et "Bo"?

Din bomasse består af alt, hvad du ejer på tidspunktet for din død: fast ejendom, bankkonti, pensionskonti, investeringer, virksomheder, livsforsikring, og personlige ejendele såsom biler, smykker og kunst. Alle ejer noget og har fælles aktiver - Du kan ikke tage det med dig, når du er gået bort.

 Et testamente sikrer, at dine ønsker udføres og der formelt gives instruktioner om, hvem du ønsker skal modtage dine aktiver, hvad du vil have dem til at modtage, og hvornår dine efterladte kan modtage dem. De fleste mennesker vil gerne have, at dette sker med mindst mulige udgifter til skatter, advokatomkostninger, og sagsomkostninger.

Planlægning af testamente er for alle

Du kan føle, at du er for ung til at bekymre dig om planlægning af dit testamente eller måske gør en påmindelse om døden dig utilpas. Du kan være fristet til blot at udlægge alle dine ejendele til de efterladte, og tænke, at det ordner de nok selv. Planlægning af testamente er ikke kun for de "pensionerede" eller "velhavende", selvom folk tænker mere over det, når de bliver ældre. I alle tilfælde, Testamente planlægning ender med at spare din familie masser af tid, hjertesorg og penge. Desværre kan vi ikke forudsige, hvor længe vi lever, da sygdom og ulykker, potentielt kan opstå når som helst.

Alt for mange mennesker har ikke planer om et testamente

Enkeltpersoner udskyde ofte testamente planlægning af forskellige årsager - de tror, de ikke ejer nok, de ikke er gamle nok, eller har bare alt for travlt og tror, de kan ordne det senere, de ved ikke, hvem der kan hjælpe dem, eller tror ikke det er nødvendigt. Så, når der sker noget, er deres familier nødt til at løse udestående spørgsmål og samle stumperne op.

Hvis du ikke har en plan, har staten en plan for dig, men du vil sandsynligvis ikke synes om den.

Hvis du bliver handicappet: Hvis din virksomhed eller aktiver står i dit navn, og du ikke kan drive forretning på grund af psykisk eller fysisk handicap, f. eks efter en ulykke, vil en domstol udpegede en formynder for dig. Det vil så være en formynder, og ikke din familie, der vil kontrollere, hvordan dine aktiver styres. Det kan blive dyrt og tidskrævende, det er åbent for offentligheden, og det kan være svært at afsætte en formynder, selv om du skulle blive rask!.

Ved din død: Hvis du dør uden et testamente, vil dine aktiver blive fordelt i henhold til lovgivningen og skifterettens bestemmelse. Som regel, hvis du er gift og har børn, vil din ægtefælle og børn hver modtage en andel. Det betyder, at din ægtefælle kan kun modtage en brøkdel af din arv, som måske ikke er nok til at leve af. Hvis du har mindreårige børn, kan retten vælge at båndlægge deres arv. Hvis begge forældre dør (f.eks. i en bilulykke), vil retten udpege en værge, uden at vide, hvem du ellers ville have valgt.

Hvis du kunne vælge —og du kan vælge —ville’ du ikke foretrække at disse spørgsmål håndteres privat af din familie, og ikke af domstolene? Ville’ du ikke foretrække at holde styr på hvem der modtager hvad og hvornår? Og hvis du har små børn, ville du ikke foretrækker at have en indflydelse på, hvem der skal overtage forældre opgaven, hvis du ikke kan?

Det bedste tidspunkt at planlægge dit testamente er nu.

Hos Revisorerne S.M.B.A, samarbejder vi med højtuddannede advokater med speciale i familieret, herunder testamente. Her kan du få hjælp til at udarbejde grundlæggende juridiske dokumenter såsom testamenter, fuldmagter m.v. Det er kompliceret selv at styre sådanne juridiske anliggender på egen hånd, så det er vigtigt at få hjælp fra en professionel. Vi har samarbejde med advokater, og vi kan derfor tilbyde fordelagtige priser på testamenter.

Vi kan oprette en tilpasset finansieringsplan for dig og din familie. Med planen kan du sikre dig, at der til din alderdom, opspares passende med kontanter, baseret på dine mål og risikovillighed. Derudover kan vi afgøre, om der f. eks kan bruges livsforsikringer for at maksimere overførsel af velstand til den næste generation, til at vise likviditetsbehov baseret på forskellige levealder.

Vores ydelser til dig, begynder ved at beregne værdien af din bomasse og alt hvad du ejer.

Når vi beregner værdien af din bomasse og dine potentielle skatteforpligtelser, kan vi skabe en plan, der opfylder dine personlige mål og maksimerer bevarelse af dine aktiver. Vi kan også sikre, at planlægningen indeholder teknikker, såsom gaver der ikke koster dig eller dine arvinger unødigt.

Hvis du ønsker mere information om vores Testamente planlægning, bedes du aftale et møde med os.